Türkiye'de Kahve

Türk Kahvesi Hakkında Bilgi

Yazar: Günlük Kahve Kategori: Türkiye'de Kahve Tıklama: 9019

Türk kahvesi, Türkler tarafından bulunan kahve hazırlama ve pişirme metodunun adı. Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.

Araştırmacılar kahvenin 14. yüzyıl başlarında Habeşistan'dan tüm dünyaya yayıldığını, çıkış yerinin de adının etimolojisi de kahve ile benzerlik gösteren Güney Habeşistan'daki Kaffa yöresi olduğunu belirtmektedir.

 

Türk Kahvesinin Tarihi

Yazar: Günlük Kahve Kategori: Türkiye'de Kahve Tıklama: 9598

Bilindiği gibi Osmanlı İmparatorluğu döneminde Suudi Arabistan, Yemen, Mısır gibi kahve yetiştirilen ülkeler devletin sınırları içerisinde bulunuyordu. İşte o dönemde adı geçen yerlerden getirilen kahve çekirdeklerine bağlı olarak kahve yapımı giderek ün kazanmış ve bu literatüre Türk Kahvesi olarak geçmiştir. Yani kısacası ünlü olan kahve bitkisi değil, kahvenin yapılış şeklidir.

Türkiye'de Kahve Yetişir mi ?

Yazar: Günlük Kahve Kategori: Türkiye'de Kahve Tıklama: 8145

Türk kahvesi deyimi dünya literatürüne geçmiştir; ancak ünlenen kahve bitkisi değil, kahvenin yapılış şeklidir. Çünkü Türkiye'de kahve bitkisi yetiştirilmez. Zira, Türkiye'nin iklim koşulları kahve üretimine uygun değildir.